май 19, 2024

Събитие от календара на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

КонкурсиЧужди езици

На състезание по английски език вместо на съботна разходка избраха да отидат 90 ученици от Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов“ Търговище в слънчевия ден на 27.02.2021 г., когато се състоя престижното събитие от календара на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Kangaroo Global Linguistics.

Самата Асоциация е създадена от издателство КЛЕТ България ООД и е представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес. Днес в нея членуват 127 училища, които се стремят към високо ниво на преподаване на чужд език. Сред тях е и Второ СУ.

В състезанието, породило високия интерес, се явиха ученици в шест възрастови групи от II до X клас, като най-амбицирани да изпъкнат със знания, съобразителност и наблюдателност бяха най-малките участници от III и IV клас, чийто брой надхвърли петдесет. А за някои от участниците това дори бе второто за деня състезание – след регионалния кръг на олимпиадата ,,Знам и мога“.

Резултатите ще бъдат оповестени след месец, а дотогава пожелаваме на всички ученици и техните преподаватели да бъдат здрави, винаги устремени към знанието и да постигат нови успехи, защото, както гласи и девизът на Второ СУ – ,,Знанието е нашата сила, успехът – нашата цел“!

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content