юли 19, 2024

Ученици създадоха образователна игра по компютърно моделиране

ДейностиПриродоматематически

Десимира Димитрова от ХІІ б клас и Нурджан Мехмедова от ХІ в клас, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, създадоха образователната игра „Развийте ума си!“ – в помощ на учениците по компютърно моделиране. Идеята е чрез игра обучението по компютърни науки да стане по-привлекателно и достъпно за малките ученици. Целта на играта е учениците да съставят алгоритми, като посочват команди на героя, който трябва да покори три замъка, преминавайки през всичките нива. „Да помогнем на децата в нашето училище, а и не само на тях, да развиват своето алгоритмично и логическо мислене“ – това сподели Десимира, която след два месеца завършва средното си образование.

Десимира и Нурджан представиха образователната игра пред децата от клуб „Виртуален свят“ с ръководител Петя Грудева, които с интерес се включиха в нея. Всички ученици минаваха ниво след ниво, като някои от тях с лекота съставяха правилните алгоритми и получиха максимален брой точки. Те споделиха, че ще се върнат отново в играта, защото е интересна и увлекателна.

Десимира Димитрова и Нурджан Мехмедова от няколко години се занимават с програмиране и участват в национални олимпиади и състезания под ръководството на Венка Петрова – старши учител по информатика и информационни технологии.

На всички, които обичат програмирането – пожелаваме успехи в предстоящите олимпиади и състезания!

Играйте:

https://develop-your-mind.2su-tg.com


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content