април 24, 2024

Универсалният език на изкуството

ИзкустваКонкурси

Есил Халилова от V б клас, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, спечели ІІІ място в Националния конкурс по изобразително и приложно изкуство „Магията на изкуството“ Русе 2021, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство. Жури с председател Мая Кубратова – художник и скулптор, преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, прегледа над 600 творби на деца от 65 училища и общински детски центрове за култура и изкуство от цяла България в три възрастови групи. В раздел „Живопиc“ жypито определи 31 индивидyални нагpади и една от тях е за Есил. С отличените произведения организаторите ще подредят изложба за Международния ден на детето.

„Изкуството, дори и в днешното време на ограничени контакти, е универсален език, чрез който общуват всички деца. Есил е едно от доказателствата за това. Тя спечели и други призови места в национални конкурси през тази учебна година. Чувствам се много горда от нейните успехи“ – сподели Диана Ангелова, старши учител по изобразително изкуство.

Училищното ръководство пожелава на Есил и Д. Ангелова екипната им работа да намира нови полета за изява и високи оценки от публиката.

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content