април 24, 2024

Красотата на изкуството озарява

ИзкустваКонкурси

Учебната година е към своя край, но нямат край наградите за талантливите ученици на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, запленени от магията на изобразителното изкуство. В първия кръг на конкурса за рисунка на ХХ национален пленер „Традиция, екология творчество“ Пловдив участваха 28 деца от прогимназиалния и гимназиалния етап, които се състезаваха със свои връстници от много училища и школи от цялата страна. Преподавателите по изобразително изкуство са горди с поредните постижения на:

I място за Йоана Георгиева от Х а клас, с преподавател Таня Панайотова
III място за Димитър Димитров от V б клас, с преподавател Диана Ангелова
III място за Селин Дауд от Х б клас, с преподавател Полина Стефанова

Конкурсът се организира за 20-та поредна година от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – Пловдив в партньорство с Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат на образованието и Община Пловдив.

Учителите по изобразително изкуство получиха благодарствено писмо от Таня Николова, директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ за отличното представяне на учениците.

Към тези благодарности се присъединява и ръководството на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, което пожелава на младите художници красотата на изкуството им да озарява хората около тях.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content