май 21, 2024

За безопасно движение по пътищата

БДПДейности

Ученици и учители от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище отбелязаха 29 юни – Деня на безопасността на движение по пътищата. Седмокласниците се срещнаха с Бойко Янакиев – инспектор в Детска педагогическа стая, с когото проведоха тематичен разговор. Ученици от гимназиалния етап присъстваха на демонстрация и беседа, изнесени от членове на Мото клуб Търговище. Посланието на събитията е за толерантно и безопасно движение, защото статистиката показва, че именно през месеците юли и август настъпват най-много инциденти със загинали и ранени на пътя.

Инициативите са реализирани от училищната комисия по БДП с председател Пламен Иванов – заместник-директор, и старши полицейски инспектор К. Кирилов – РУ на МВР Търговище. Ползотворното сътрудничество между двете институции е традиционно. Интересните инициативи привличат вниманието на младите хора, които чрез активно-действени методи се стимулират за адекватно поведение в различни пътни ситуации.

Денят на безопасността на движение по пътищата се отбелязва за трети път в нашата страна. През 2019 г. с решение на Министерския съвет датата 29 юни е определена за единна дата за България.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content