април 13, 2024

Годишна изява на X a клас

ДейностиИзкуства

„Има дни, които чакаш с нетърпение! Ето тази вечер – за нас е творчески гореща и изпълнена с вълнение“ – така водещата Габриела Стелиянова откри тържествената проява на своя клас.

В края юни 2021 г. учениците от X a клас, профил „Изкуства“, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, поднесоха на своите почитатели годишната си продукция – концерт и изложба. В залата на регионалната библиотека те зарадваха с постиженията си присъстващите – родители, учители, приятели.

При откриването на изложбата Татяна Трендафилова – старши учител по изобразително изкуство, приветства всички и представи творбите на художниците в класа. Тя ги поздрави за многото спечелени отличия през годината – в национални и международни конкурси. След творческата фото сесия започна и дългоочаквания концерт – класика, рок, поп, джаз, балади и много настроение. Звън на китара, нежни звуци от клавиши на роял и звънливи гласове огласяха залата. Специален гост на концерта бе Ралица Ганева – осмокласничка от гр. Попово и носителка на множество международни награди в областта на поп пеенето, народното пеене и рисуването. Вълнуващ момент за всички бе официалното представяне на късометражния филм „Ти си промяната“, създаден през тази учебна година, с участието на целия клас, под ръководството на Десислава Станкова – класен ръководител на X a клас.

В края на концерта публика и изпълнители бяха едно цяло с песента „По-полека“ от репертоара на Стефан Вълдобрев. С това изпълнение учениците от X a клас пожелаха на всички весела ваканция и много приятни преживявания, в очакване на новата учебна година.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content