юли 19, 2024

Ученици на Второ СУ заразяват с добротворство и канят всички да ги подкрепят за следващите инициативи

Новини

В днешния свят на изпитания в социален, икономически и здравен аспект, сме изправени пред редица трудности. Сблъсъците и разделителните линии в обществото сякаш не спират. Добротата и духовността са изтикани в ъгъла, а на преден план е излязла борбата за оцеляване.

Именно обаче, позитивната страна на нещата и необходимостта от взаимност са факторите, които тласнаха нашите дванайсетокласници да се обединят в една обща кауза, с която да променят света, в който живеят. Възпитаниците на Второ СУ „Никола Маринов“ преоткриват доброто в хората и пресътворяват света, чрез непрестанните каузи, в които се включват.

Младите хора на Търговище не спират да вярват, че доброто е навсякъде, но трябва да отворим сетивата си за него. Точно потребността да бъдат съпричастни и полезни, ги събира в клуб „Заразно добро“. Тази инициатива на 12 а клас, профил „Изкуства“ е провокирана от осъзнатият стремеж да бъдат потребни не просто за своите близки, а за цялото общество.

Името на клуба- „Заразно добро“(основан през есента на 2020 година) не е случайно, тъй като всички основатели на клуба вярват, че доброто може и трябва да бъде заразно.

В желанието си да се развиват и претворяват света, в който живеят средношколците се свързаха с екипа на TimeHeroes – най-голямата доброволческа платформа в България, и потърсиха идеи как да превърнат времето и уменията си в суперпозитивна сила.

,,Заразата“ започна бързо да се разпространява и броят на съмишлениците непрекъснато се увеличава. Клубът участва в “Купата на героите” – национално състезание за доброволчество между училищата в България. Именно там клубът получи и своето първо голямо признание, постигайки изключително високи резултати.

Училищният доброволчески клуб “Заразно добро” продължава своята дейност и през тази учебна година. Вече е реализирана първата акция по повод Деня на българския лекар. С нея обаче, не приключва мисията и готовността на младите с големи сърца да помагат. Готови са следващите предизвикателства, с които да заразят с добро света и много скоро ще ги видим.

От доброволчески клуб „Заразно добро“ призовават цялата училищна общност и търговищенци да ги подкрепят, защото вярват, че красотата е в малките неща и в хората с големи сърца…
Творете добро и бъдете сигурни, че всеки жест може да промени света.
Ако желаете да се свържете с Доброволческия клуб,,Заразно добро“, можете да го направите тук:
zarazno_dobro@abv.bg или страница във Фейсбук “Заразно добро”

Skip to content