Новини

Без положителни проби и с огромна подкрепа от доброволци премина днешният ден във Второ СУ

Днес учениците от начален етап на Второ СУ, изявили желание да учат присъствено, се завърнаха отново в класните стаи. От общо 17 паралелки в начален етап за 15 присъствения учебен процес беше възстановен.
Тествани с щадящи тестове след съгласие на родителите бяха 237 ученици, като всички резултати са отрицателни. От педагогическия персонал бяха направени 16 теста, а непедагогическият – 10. Положителни проби нямаше и сред тях и всички ученици бяха допуснати отново до класните стаи и се завърнаха към присъствения учебен процес.

“Искаме да уверим всички родители и цялата общественост, че процесът по тестването премина изключително безпроблемно, а децата бяха напълно спокойни и с радост започнаха учебните занятия”, съобщават от училището.

Ръководството на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” благодари на целия педагогически и непедагогически персонал, помогнал за перфектната организация и безпроблемното протичане на тестването. “Специални благодарности на всички доброволци, отзовали се в тази извънредна ситуация! Изключително сме признателни за оказаната подкрепа и съдействие. Надяваме се и следващата седмица да бъдем заедно и преминем отново с лекота през тази процедура, за да бъдат децата в класните стаи и се радват на присъствен учебен процес в безопасна среда.”- добавят от Второ СУ “Проф.Никола Маринов”