юни 21, 2024

Петокласници се потопиха в магията на немската Коледа

ДейностиНовиниЧужди езици

Ученици от 5а клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се потопиха в коледната приказка и в часа по немски език. Преподавателят им г-жа Светлана Николова ги запозна с традициите и обичаите за Коледа в Германия. Петокласниците научиха как се приготвя традиционният немски сладкиш Stollen и какви тайнства се крият около това кулинарно изкушение.

Учителят по немски разказа колко е важен предколедния дух за германците, които започват отбелязването на това време от годината още месец преди настъпването на Коледа, чрез т. нар. Advent ( предколеден венец, който краси трапезата на местните точно 4 седмици, в които всяка неделя се пали по една свещ, докато грейнат всичките четири).

Петокласници се потопиха в магията на немската Коледа

Г-жа Николова подготви традиционни канелени сладки и Lebkuchen ( традиционни меденки), за да се потопят най-малките ученици, изучаващи немски език, в атмосферата на немската Коледа. Тайнството и приказката получиха своя завършек чрез разгръщане на предколедния календар Adventskalender, който за немските деца е изключително вълнуващо преживяване, чрез което отброяват дните до Коледа.

Учениците изразиха изключително задоволство, че имаха възможност да се докоснат до магията на немската Коледа!

Запознаването с различните традиции по света от най-ранна възраст, развива в обучаемите толерантност. Благодарение на тези образователни практики се стимулира личностното им развитие и стремежа за самоактуализация.

Skip to content