май 30, 2024

Зрелостничката Виктория Грънчарска с отличен резултат на Национална олимпиада по БЕЛ

НовиниОлимпиадиХуманитарни

Успехите във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ не спират и поредното доказателство за това дава нашата зрелостничка – Виктория Грънчарска. Благодарение на упоритостта, вдъхновението и креативността си, Вики успя да постигне изключително високи резултати на национално ниво!

Виктория Грънчарска от 12.б клас, профил ,,Хуманитарни науки“ участва в Национална олимпиадата по български език и литература ,организирана от ИУ- Варна . Тя писа есе на тема ,,Технологиите -удобство и опасност“.

За наша най-голяма радост, отличните резултати дойдоха в дните преди Коледа – а именно – 85 точки ,които се равняват на оценка 5,75. С това постижение Виктория има възможност да кандидататва за обучение в ОКС „балакавър“ в университета. Вики е момиче с усет към словото и през годините демонстрира умения и интерес към творческото писане. В гимназиален етап има множество участия в литературни конкурси.

Високото постижение на нашата възпитаничка е поредният успех сред зрелостниците на Второ СУ.в олимпиади от подобна величина. Мнозина от дванадесетокласниците на училището вече имат възможност да изберат специалност, която пожелаят, благодарение на показани отлични резултати в български висши училища.

Skip to content