юни 21, 2024

В навечерието на 144-та годишнина от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите

ДейностиНовиниХуманитарни

В навечерието на един от най-светлите за Търговище празници, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ почете паметта на жертвите в часовете по история. 10 б и 10 в клас представиха различни мултимедийни продукти по история и цивилизации. Учениците пресъздадоха миналото в думи и снимки, с които „разказаха“ за един от най-тежките и същевременно светъл период, в който града ни успява с кръвта си да изпише думата „Свобода“. Десетокласниците се запознаха с драматичните събития, ужасяващите сцени и безжалостната битка, потопила Търговище в кръв преди 144 години.

За да се запознаят в дълбочина с историята на града, учениците разгледаха три периода от развитието на родното им място – Ески Джумая под османска власт, Освобождението на Търговище и Съвременно Търговище. Чрез виртуалната столетна разходка възпитаниците на Второ СУ успяват да направят анализ на развитието на града и да усетят духа на мястото, в което живеят.

Минало и съвременност, патриотизъм и толерантност, история и живот в развой – това са опорните точки, върху които се градят основите на осъзнатите млади хора, тръгнали достойно по пътя на знанието.

Преподавател по история и цивилизации на 10 б и 10 в клас е Десислава Трифонова.

В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите В навечерието на 144 години от Освобождението на Търговище, Второ СУ почете паметта на жертвите

Skip to content