юни 22, 2024

Третокласници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“: Помним те, Апостоле!

ДейностиНачален етапНовини

Учениците от 3 а клас се включиха в националната инициатива по повод годишнина от смъртта на Апостола с рецитал на стихотворението „Обесването на Левски“.
В седмицата, посветена на Апостола, николамариновчетата усетиха духа на саможертвата и националната принадлежност. Благодарение на урока по родолюбие, който носи спомена за Левски, третокласниците разбраха какво означава историческата памет и защо трябва да помним делото на Апостола.
Чрез различни дейности и междупредметни връзки, третокласниците засвидетелстваха уважение и почит пред саможертвата на Васил Левски. В учебните часове и в часовете в ГЦОУД, учениците с ентусиазъм, старание и чувство на гордост, изразиха своето признание към Апостола.
Работните листи, които решаваха третокланиците, очертаха важни дати и факти за живота на Левски, които всеки българин трябва да помни. Постерите, таблата и лапбук-формите успяха да запалят пламъка в сърцето и да разкрият пред учениците духа на Левски, който живее в сърцата на всички ни.
Създадоха презентация, в която представиха живота на Апостола и революционната му дейност. За финал изпяха песен за Васил Левски и се преклониха пред делото му. Всички тези дейности доказват, че училището учи не просто на знания, а на ценности, национална гордост и устои, върху които смело да стъпват поколенията. Дните, посветени на Апостола, показват на учениците, че добродетелите, принадлежността и любовта към родината са фундаметналната основа, която крепи цял един народ. „Помним те, Апостоле“ са думите, които ехтяха цяла седмица в класната стая на 3 а клас. Учители на класа са Милена Тенчева и Евдокия Ненова.

Насладете се на трепета, който предизвика Апостола в детските сърца,  във видеото:

Skip to content