април 14, 2024

ПУО „Новатори“ с драматизация „149 години памет“ в чест на Апостола

ДейностиНовиниПУО - Новатори

Осмокласници представиха драматизация „149 години памет“ в чест на Апостола. Чрез иницативата ученици от 8 в клас отдадоха почит на Васил Левски, припомняйки основни исторически моменти от живота на Дякона.

Сценарият беше изготвен от преподавателя по история и цивилизации г-жа Десислава Трифонова и преподавателя по български език и литература – г-жа Милена Драгнева. Заедно с ентусиазираните осмокласници, те пресъздадоха разпита на Апостола преди да бъде обесен, като възкресиха и паметта на баба Тонка.

Връзката минало-бъдеще беше представена пред погледа на съвременника в лицето на всички представители от сформираната учаща общност „Новатори“. Тя се гради по Програма „Училища за пример“ на „Заедно в час“, като нейната цел е да структурира един успешен екип от мотивирани специалисти.

ПУО „Новатори“ успява да приложи практики на взаимна подкрепа и обмен на методи, които превръщат образователния процес в атрактивен начин за усвояване на знания. Интерактивното обучение и активността на учениците са центърът, в който се съсредоточават усилията на екипа от преподаватели и ръководство.

„Отворените врати“ на съвместния урок по история и цивилизации и български език и литература е една от инициативите за обмен на опит и добри практики сред специалистите във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“.

Завършекът на драматизацията бяха словата на един млад писател на училището, откъс от които споделяме и тук:

„За мен историята не е наука за миналото, а наука за бъдещето. Събрала в себе си опита и знанията на нашите предци, тя е неизчерпаем източник на мъдрост. Компас, който ни показва правилната посока в непознатото бъдеще.“ – автор: Никола Киров

Насладете се на ентусиазма, с който осмокласниците се потопиха в историята и въплътиха словото на Вазов, отдавайки почит на Апостола:

Skip to content