Дейности

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се включи в Националната инициатива за отбелязване на 149 години от гибелта на Апостола на свободата

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се включи в Националната инициатива за отбелязването на 149 години от гибелта на Васил Левски, подкрепена от Министерство на образованието и науката. Нейната цел е да се отдаде почит на бъзсмъртния национален герой, чрез рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“.

Всички ученици от начален и прогимназиален етап с ентусиазъм, вдъхновение и национална гордост, изричаха Ботевите слова, носещи паметта за Апостола през вековете.

Възпитани в дух на национална гордост, гимназистите ни също се присъединиха към кампанията . Историческата памет се възкреси в едно своеобразно единение, вплело в себе си гордост, почит и преклонение.

Всички ученици в един глас, точно в 12.00 часа на 18 февруари 2022 година, рецитираха думите, които пазят спомена за българския син, дал живота си за родината. Това е ден, който пази спомена за безсмъртието на една личност, събрала в себе си всички универсални ценности, върху които може да се крепи всяко едно общество.

Целият екип на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се докосна за сетен път до неугасващата мощ на Ботевото слово, а думите сякаш още отекват в сградата на школото.

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com