юли 19, 2024

Десетокласници от профил „Хуманитарен“ с инициатива по случай 3 март

ДейностиНовиниХуманитарни

Десетокласници от профил „Хуманитарен“ се включиха в инициатива по повод Националния празник на България – 3 март.

Учениците от 10 б клас при Второ СУ „проф. Никола Маринов“ пресъздадоха основните исторически моменти, които всеки българин трябва да знае и помни. Преоблечени в бели, зелени и червени тениски, амбициозните ни възпитаници с гордост изричаха словата, рисуващи живи картини.

Българското знаме, образувано от тях, напомни, че ръка за ръка и рамо до рамо, нашите национални герои са устояли на изпитанията, извървявайки тежкия път на Свободата на България. Учениците рецитираха паметни стихове и разказаха за най-тежките битки, които помни българската земя.

Специални гости на часа по история и цивилизации, превърнал се в събитие, бяха класният ръководител на 10 б клас – г-жа Татяна Николова и директорът на училището – г-жа Анета Куманова.

За цялостната подготовка на възпитаниците ни се погрижиха учителят по история и цивилизации – г-жа Десислава Трифонова и преподавателят по география – г-жа Емилия Иванова.

„Горди сме с вас, скъпи ученици! Благодарим ви за инициативността и всеотдайността към учебния процес, уважението и усилията, които полагате!“ – заяви директорът на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ – г-жа Анета Куманова.

„Историята помни много…
Помни жестокостта в миналото, помни саможертвата и биткитe.
Помни храбростта и силния дух на онези, що проливаха кръвта си в името на нашето
отечество.
Помни и само тя знае истината…
А истината е някъде там…
Аспарух, Крум, Омуртаг, Борис I, Симеон, Иван Асен II , Патриарх Евтимий и много
други велики и незабравими българи…
Годината е 1396. Черна сянка пада над България! Робство!“ – вижте продължението на историческия разказ във видеото:

Skip to content