април 14, 2024

Третокласници посрещнаха Националния празник на България с открит урок и специални гости

ДейностиНовиниПУО - Новатори

Третокласници посрещнаха Националния празник на България с открит урок на тема „Пътят на Освобождението“.

Урокът е посветен на 3 март и е част от програмата на ПУО – Новатори по програма „Училища за пример“ на „Заедно в час“. В часа присъстваха директорът на училището – госпожа Анета Куманова и преподаватели на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“.

Класът беше разделен на 5 екипа, а материалите, с които работиха учениците бяха подготвени от тях самите, с подкрепата на техните родители. Използвани бяха много междупредметни връзки. Третокласниците изпълниха патриотични песни и рецитираха знакови стихотворения, свързани с празника. Отборите направиха и презентираха постери с революционери, исторически места и паметници, свързани със славното ни минало. Също така представиха лапбук и презентация, посветени на Освобождението. Интерактивните игри чрез използване на телефони с учебна цел за извличане и отсяване на информация, нужна за изпълнението на задачите, показаха на 3 а клас, че смартфоните са отличен инструмент за знание. В класрум бе качен интерактивен лист и игра в wordwall, с които възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ затвърждават наученото.

Постер със символите на България беше достойният завършек на учебния час.

Чрез използването на игри и екипна работа, децата по-лесно усвояват и запомнят учебния материал. „Кажи ми и ще забравя. Покажи ми и ще запомня. Включи ме и ще разбера.“(Конфуций) – максимата, която използва учителката на 3 а клас – Евдокия Ненова.

Честит празник!

Skip to content