юли 19, 2024

Клуб „Детективски истории“ – забавление, съчетано с придобиване на умения за успешна адаптация

ДейностиНачален етапНовини

Малките детективи от 3 г клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ с огромно желание и интерес се включиха в клуб „Детективски истории „. Чрез проблемно базирано обучение учениците формират система от знания , умения и компетенции. То оформя уменията им да решават практически проблеми и да постигат вземането на конкретни решения.

Благодарение на този тип обучение се развива интелекта и се стимулира изключително важното за съвременните деца, критическо мислене. В заниманията по интереси и по конкретно в клуб „Детективски истории“, третокласниците развиват важни житейски умения за работа в екип, обмен на информация, водене на записки, презентиране и защита на лично мнение, решаване на проблемни ситуации, проучване.

Всички тези умения са от огромно значение за успешния образователен процес, житейска адаптация и безпроблемно междуличностно общуване.

„Целта на клуба, който създадохме заедно с третокласниците беше да имат самочувствие, че придобитите знания и умения ще им помогнат да вземат правилни решения в ежедневието и в живота. Да бъдат по-уверени в обичайните си задачи и да не се страхуват да заявяват позиция.“, заяви преподавателят и класен ръководител на 3 г клас – Калина Георгиева.

Учениците работиха по темите : Кой съм аз?, Какво трябва да направиш, за да имаш приятели?, Зоопарковете – необходими или не?, Какво разказват сувенирите на България за нейното минало?.

Skip to content