юли 19, 2024

„С дъх на пролет“ – третокласници с интересен час в Регионалния исторически музей

ДейностиНачален етапНовиниПУО - Новатори

Преди броени дни учениците от 3″а “ клас посетиха РИМ – Търговище. Регионален исторически музей. Те присъстваха на изнесен час на тема „Пролетни празници“. Урокът е поредният от цикъла на ПУО Новатори с учител Евдокия Ненова.

В РИМ децата се потопиха в миналото и се докоснаха до историята на празниците. Пред тях по интересен и интригуващ начин бе поднесена информация свързана с цикъла от пролетни празници – битови и официални. Обогатиха своите знания за традициите и обичаите на празниците.

Чрез презентация в РИМ и знанията получени в учебните часове по литература и човекът и обществото, учениците разгърнаха своите знания като решиха кръстословица и изработиха постер. Възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ проявиха огромен интерес към темата и задаваха безброй въпроси.

„С изнесени уроци и иновативни подходи обвързани с учебното съдържание, учениците разгръщат своя потенциал и прилагат на практика наученото. Учителят трябва да е креативен, за да постигне заложените цели, съобразно интересите на децата, особено във времето на технологиите!“- заяви г-жа Евдокия Ненова, преподавател на третокласниците.

Skip to content