април 24, 2024

Второ СУ посрещна гости по проект Еразъм+

Еразъм +НовиниПроекти

Второ СУ „Проф.Никола Маринов“ посрещна гости от Чехия, Гърция и Италия, по проект Еразъм+.

„Нека се учим от другите“ беше поводът нашите възпитаници да запознаят чуждестранните ни гости с най-вдъхновяващата страна на България. Обмяната на опит е основна цел на проекта, който неотдавна отведе николамариновчетата в Италия.

Второ СУ „Проф.Никола Маринов“ въведе учениците от Италия в Търговище и като гостоприемен домакин им показа гордостта на града – местност „Борово око“. Това беше непринуденият повод, още от първия ден, всички да се почувстват като у дома си и да се запознаят с връстниците си. Активната комуникация между тях стопи „ледовете“ и накара всички да завършат първоначалната среща с усмивка.

Официалното посрещане естествено се случи на прага на единственото училище в областта, с профил „Изкуства“, което през годините е изградило редица успешни творци. Сред стените, пазещи спомена за поколения отличници, гостите от Чехия, Италия и Гърция, се потопиха в автентичната атмосфера на Второ СУ „Проф.Никола Маринов“.

Преподаватели по английски, немски, история и философия, отвориха врати на учебните си часове, за да покажат как се случва учебния процес и колко интелигентни са нашите възпитаници. Чуждестранните гости се докоснаха до непринудени занятия, които демонстрираха интерактивно обучение в комбинация с традиционни методи.

Трима гидове в лицето на ученици на Второ СУ, бяха любезните „екскурзоводи“, които запознаха учениците и учителите с историята и традициите на училището. Гласовитите ни таланти пробудиха истинско възхищение, а групата по хореография предизвика същински фурор с неповторимите си изпълнения.

Като домакини, ние потопихме гостите в магията на културното наследство на град Търговище. Славейковото училище и Археологическият музей бяха „духовните“ спирки, които провокираха възхищение и неподправен интерес.

Skip to content