април 24, 2024

Първолаците на Второ СУ отпразнуваха грамотността си

Начален етапНовини

Първокласниците от 1 в клас отпразнуваха в празничната зала на Второ СУ „Проф Никола Маринов“ своята грамотност. Най-малките ни възпитаници успяха да разтуптят сърцата на цялата публика, състояща се от родители и ръководство.

Стихчетата за първи клас разкриха колко много труд са вложили ученици и учители, а чувството за хумор, което демонстрираха, показа, че вече освен ограмотени са и озарени от знанието. Песни за буквите, съвременни поп песни и народно пеене, огласиха училището.

Музикалната феерия продължи с валс, който накара всички да притихнат. Невероятният синхрон и лекота доказаха, че дори и най-малки, те са достойни възпитаници на училището, единствено в областта с профил „Изкуства“.

Театралното майсторство пък, провокира много усмивки и възхищение. Празникът продължи с изпълнение на модерен балет, а същинският завършек на тържеството на грамотността, беше специалният гост – Читанката.

Г-жа Камелия Колева, преподавател по музика, изненада първолаците с кошница, пълна със знание. Учителят по народно пеене раздаде тържествено на всеки един читанка, а преподавателят г-жа Дишка Иванова, им връчи удостоверение за грамотност.

Към празничната изненада обаче, имаше и послание от Читанката. Заръките към 1 в клас бяха да я пазят като очите си и да знаят, че в ръцете си държат най-голямото богатство – знанието.

След невероятните изпълнения празникът приключи с куп подаръци и много благодарност. Благодарност от всички родители за неуморния труд на двете преподавателки на 1 в клас – г-жа Дишка Иванова и г-жа Антоанета Стоянова. Благодарност и към ръководството на Второ СУ, че въпреки всички препятствия през последните години и седмици, успява да се адаптира успешно към новите условия и да изгради завършени ученици, още преди края на учебната година.

Skip to content