Новини

Стартираха дейности по програма Еразъм + и проект ” We are what We eat!”

Стартираха дейности по програма Еразъм +. Проект ” We are what We eat!”

Второ СУ “Проф. Никола Маринов” посрещна гости от Словения по проект Еразъм+. Като гостоприемен домакин, потопихме гостите в атмосферата на най-голямото школо в областта.

Празнично посрещане и вълнуваща програма бяха част от първите изненади. След емоционалните мигове, гости и домакини се отдадоха на дейности, свързани със здравословното хранене, Kahoot здравословно хранене.

Дискусия, свързана с хранителната верига и запознаване с рецепти от различни страни, провокираха горещ интерес и много въпроси.

След кратък обяд, продължихме пътешествието, което събира светогледи. Посетихме местни производители на сирене – мандра в Село Давидово. Тук е моментът, да отправим искрена благодарност на Пламен Ангелов за гостоприемството. В село Алваново, с активното съдействие на Тop’s Honey с управител Красен Топалов, преоткрихме богатството, което имаме и запознахме ентусиазираните си гости с него.

Едно подобно събитие естествено завършва с подобаващ финал!  Като край на пълноценната среща, учениците  се докоснаха до изкуството на писаните яйца. Регионален исторически музей , в лицето на Ралица Димова и Маргарита Петрова, разкриха тайните на красивите мотиви и как традициите повеляват през годините да се случва този ритуал.

Предстоят още вълнуващи дни изпълнени с много забавления, работа и развлечение