май 27, 2024

Дворът на Второ СУ се превърна в арена на надеждата, доброто и протегнатата ръка

Новини

Великденски благотворителен базар в подкрепа изграждането на алпинеума в двора на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, превърна училищните площи в арена на доброто, надеждата и протегнатата ръка.

От малки до големи – нашите ученици показаха, че можем да открием красотата и човечността навсякъде. С изключителна радост, трепет и вълнение, цялата училищна общност на школото посрещна отново традиционния за училището базар. В 12 и 30 ч. събитието беше открито тържествено с празнична програма.

Фолклорни танци и песни огласиха двора на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, благодарение на всеотдайния труд на преподавателите по музика и хореография и талантът на техните възпитаници. Специални гости на събитието, носещо надежда, бяха началникът на РУО – г-жа Елка Станчева, и експерти от инспектората по образование.

Директорът на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ – г-жа Анета Куманова, поздрави всички учители, ученици, родители и гости, като им благодари за подкрепата. „За мен е изключителен ден, тъй като една традиция отново е факт. Великденският благотворителен базар на нашето училище – символът на надеждата и доброто, ни събра всички заедно, за да докажем, че ръка за ръка успяваме. Този празник е и пример за най-малките ни ученици, които днес разбират как се случва доброто!“ – заяви още г-жа Куманова.

Тържеството продължи с покупки на сладкиши, сувенири, великденска украса и ръчно изработени картички, които красяха специално изнесените маси. В усърдни продавачи се превърнаха ученици от всички възрасти, а най-малките направиха първите си стъпки в „търговските взаимоотношения“, поставяйки цени на всички артикули.

Ръководството на Второ СУ пожелава на всички светли Великденски празници, мир и благодат!

Skip to content