април 22, 2024

Петокласници с виртуално пътешествие в час по немски по повод Великден

НовиниЧужди езици

Вълнуващ час по немски език срещна петокласници с традициите в Германия, по време на великденските празници.

Преподавателят по немски език – г-жа Светлана Василева, пресъздаде автентичната атмосфера на немския Великден. Традициите, които вдъхновиха учениците, бяха свързани с Великденския заек, който за германците е символ на плодородие. Децата там вярват, че носи яйцата и всички лакомства, традиционни за Германия. Великденският заек (Osterhase) е предвестникът на пролетта, тъй като тогава се появяват и малките зайчета, разбраха петокласниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“.

Яйцето за жителите на Германия символизира пречистването и живота, като в миналото именно то е било пренасяно в жертва на богинята на пролетта Ostara. Оттам произлиза и Ostern – Великден. В часа по немски език 5 а клас разбраха колко важни са постите за тамошните жители.

За петокласниците часа по немски език се превърна в истинско приключение, благодарение на игрите с яйца, които преподавателят по немски беше подготвил. Поздравителните картички за Великден завършиха виртуалното пътешествие и направиха занятието още по-вдъхновяващо.

Skip to content