април 13, 2024

„Магията на Великден“ влезе и в 3 а клас

Начален етапНовини

През Страстната седмица учениците от 3 „а“ клас при Второ СУ „ Проф. Никола Маринов“-гр.Търговище, спазиха обичаите и традициите свързани с Великден. Възпитаниците ни посетиха Регионален исторически музей и се включиха в организирано събитие-ателие „ Магията на писаните великденски яйца“ , където специалисти от музея разясняват, пoĸaзвaт и възpaждaт вocъчнaтa тexниĸa пред учениците.

Децата с много ентусиазъм и вълнение нарисуваха своите яйца и проявиха сръчност и креативност. Учениците показаха завидни знания, свързани с българските традиции и обичаи и с празника – Великден. В училище в различните часове през седмицата изработиха табла, презентации и рисунки, в които пресъздадоха и разказаха за традициите и ястията, характерни за Великден.

На Велики четвъртък учениците се включиха и в Благотворителния Великденски базар, с домашно приготвени вкусотии и изделия с тематична насоченост. Този урок по добротворство беше безценно знание, което възпитава в тях усещане за подкрепа, взаимност и сигурност.

Весели , светли и благословени празници пожелават учителите на децата и техните семейства! Бъдете живи и здрави! Нека светлината и пламъкът на Възкресение Христово огрява и топли Вашите семейства и домове!
Учители на класа са г-жа Милена Тенчева и г-жа Евдокия Ненова.

Skip to content