юни 23, 2024

Достойно представяне на Никол Ненова в национален конкурс за рисунка

ИзкустваНовини

Втори Национален конкурс за детска рисунка „АЗ РИСУВАМ БЪЛГАРИЯ” донесе на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ много радост и гордост. Организирано от фондация „ЗАДРУГА 1.11”, това състезание на творческия подем беше възможност за деца, родени след 01.01.2009 г., да изразят своя поглед към нашата родина.

Инициативата е с благотворителна насоченост, като по този начин се цели да се възпитава и насърчава у децата чувството им за съпричастност. Всички участващи рисунки са изложени с благотворителна цел, като събраните средства ще бъдат в полза на възстановяването на Православния храм „Свето Възнесение Господне“ в село Попско, община Ивайловград.

Вторият национален конкурс се провежда в памет на големия приятел на Задругата – Георги Коройчев от град Асеновград. В десетте призови места шестокласничката Никол Ненова се нареди на пета позиция с рисунката си
„Шипка, отразена в погледа“.

„Тази учебна година, Никол постигна творчески успехи в няколко конкурса. Пожелавам й здраве, целеустременост и нестихващо вдъхновение и занапред.“ заяви преподавателят й – г-жа Диана Ангелова.

Грамоти и Благодарствено писмо получиха и директорът на нашето училище – г-жа Анета Куманова, както и преподавателят Диана Ангелова. „Това е жест за активната съпричастност към конкурса и чудесното представяне на възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов““, заявиха организаторите.

Skip to content