април 22, 2024

Детективите от 3 г клас „разкриха“ колко полезна е математиката

Начален етапНовини

Детективите от 3 г клас, от Клуб “ Детективски истории“, разкриха колко е важна математиката!

Сътрудници на детективската дилема бяха майки и татковци. Заедно със своите родители, третокласниците бяха предизвикани с казус – Защо е необходимо да знаем математика ?

В екипна работа малките детективи определиха необходимото количество продукти за перфектния кейк. Учениците и родителите, с помощта на математиката, заедно „сготвиха “ най- вкусния кейк, като спазиха необходимото количество на продуктите и точните пропорции. Малките любознайковци разбраха, че зад точните числа се крият много тайни, благодарение на които успяваме да се справим с предизвикателствата на ежедневието.

След като предизвикателството беше успешно преминато, всички бяха единодушни, че за да приготвим нещо вкусно и в необходимото количество, трябва да се спазват точните указания за продуктите в рецептата. Кейкът стана безупречен и не достигна небесата, както готвачът от приказката „Тънкият крал и дебелият готвач “ от Доналд Бисет.

Като завършек на поредната вдъхновяваща детективска история, децата попитаха „главните готвачи “ вкъщи – техните майки и татковци, как планират необходимото количество продукти за една вечеря и дали предвиждат разходите за нея. Родителите им разказаха и дори приготвиха виртуална вкусна вечеря за семействата си, като спазиха точните количества на продуктите. Това, което разбраха учениците и се убедиха е, че добрите готвачи трябва да са и добри математици!

Skip to content