БДПНовини

Второ място за възпитаници на Второ СУ в Национално състезание по БДП

Второ СУ “Проф. Никола Маринов” има отново повод за гордост. Ученици на нашето училище постигнаха изключителен успех, заемайки престижното второ място в Общинския кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата.

Инициативата е създадена с цел подпамагане на възпитанието и обучението на подрастващите като активни участници на пътя. Културата на поведение в пътната обстановка е от ключово значение за формиране на правилна оценка относно спазването на общовалидните норми.

Активното участие на учениците на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” в занятията по безопасност на движението по пътищата им осигурява знания и компетенции, които са пряко приложими в реални ситуации. Учителите по физическо възпитание и спорт – г-н Алекс Александров и г-н Галин Григоров, успяха да подпомогнат възпитаниците ни в Националното състезание. Именно под тяхно ръководство – Божидар Димитров от 6 а клас, Марин Аспарухов от 5 г клас и Емилияна Апостолова от 7 б клас, завоюваха второто място.

Общинският кръг на Националното състезание се проведе в двора на Трето ОУ “Петко. Р. Славейков”. Там николамариновчетата демонстрираха наученото и го приложиха на практика. Първата част от състезателната инициатива се състоя под формата на тестови задачи, а втората – в управление на велосипед при спазване на всички правни норми по безопасност на пътя. С изключително високи резултати, нашите ученици отново доказаха, че се нареждат сред най-добрите.

Ръководството на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” благодари на своите възпитаници и техните преподаватели, като им пожелава още много успехи.