април 13, 2024

Изключителни успехи на ученици на Второ СУ в чуждоезикови олимпиади

НовиниЧужди езици

През изминалите три месеца наши ученици взеха участие в престижни чуждоезикови състезания и олимпиади, и както всяка година показаха отлично ниво на владеене на английски език. Приятно е да четем имената на ученици, които получават признания от различни формати, няколко поредни години.

74 бяха ентусиастите, които се явиха на училищния кръг на международното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Kangaroo Global Linguistics, като трима се класираха с максимален брой точки – 100 (Радост Кирова, IVклас, Селин Рамадан,VI клас, Елина Русева,VII клас), а общо десет достигнаха до национален кръг.

Осмокласничката Августина Павлова е трикратен национален финалист с високи постижения, която тази година премери сили в най-високото за състезанието ниво – В2 с резултат 87,5 точки (73%). Двукратни национални финалисти са и четвъртокласникът Мартин Ангелов, който също се състезава в ниво по-високо от отговарящото за възрастта му – А1 с резултат 72,5 точки (60%) и шестокласничката Селин Рамадан, постигнала 95 точки (79%) в ниво А2. Радост Кирова от IV клас в ниво Pre-A1 е със завидните 112 точки (93%), което я нарежда на седмо място с похвално отличие.

Останалите участници, достойно представили училището по нива са: Pre-A1 – Бусе Мустафова, III клас, 91т.(76%); A1 – Марко Колешански, V клас, 87,5т.(73%); A2 – Елина Русева, VII клас, 92,5т.(77%); А1 Senior – Нурхан Исмаилов, VIII клас, 109,5т.(91%) и Селин Мустафа, VIII клас, 87,5т.(73%); B1 – Елиф Хюсеинова, VIII клас, 82,5т.(69%).

За шеста поредна година и единствено от областта, Второ СУ,,Проф. Никола Маринов“ се включи в Международната олимпиада по английски език – ,,Английски без граници“(Хипо), организирана от Global Hippo Association. На предварителния кръг се явиха 59 участници и трима достигнаха до национален кръг. Класираните национални финалисти отново са Августина Павлова с 61,5т. (срещу 65,5 най-висок резултат за България в категорията и 71,5 за световно ниво), Селин Рамадан с 61,5т. (67,5 най-висок за страната и 75 в света) и Владимир Христов от III клас с 59т. (70 е максимумът в категорията му и 73,5 в световен мащаб).

В състезанието по английски правопис Spelling Bee на Фондация ,,Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ 13 изявиха желание да покажат, че владеят правописа и знаят да използват в контекст петстотинте думи, които специално трябваше да научат за състезанието. Момичетата, които продължиха на регионалния кръг в Разград бяха седмокласничката Хелин Левент и шестокласничката Есил Ахмедова. Същата Хелин, чиято творба, заедно с тези на Селин Рамадан, Веселин Йорданов (XI клас) и Николета Николова (XII клас), бяха оценени от авторитетно жури и класирани за Националния финал по творческо писане на английски език, което нареди училището ни сред най-престижните училища, с излъчен най-голям брой финалисти.

И не на последно място – да припомним успешното представяне и на две наши зрелостнички – Тони Тодорова и Стелиана Асенова, които спечелиха журито с разсъжденията си на Националната олимпиада за есе на английски език от ИУ – Варна на тема “Technology – Friend or Foe“. Резултатът на Тони е 85% (равняващ се на ,,Отличен“ 5,75) и на Стелиана – 79% (,,Отличен“ 5,50).

Пожелаваме на всички, които се включиха в различните надпревари да продължават да предизвикват себе си, като съчетават съобразителност, бързина на ума и творческа нагласа. Пожелаваме им нови удовлетворяващи изяви и успехи във всички останали поприща!

Skip to content