Новини

Проект “Ние сме това, което ядем” отведе ученици на Второ СУ в Испания

Проект “WE ARE WHAT WE EAT” продължи във Валенсия! В продължение на 5 дни, ученици и учители от Второ СУ “Проф. Никола Маринов” участваха в дейности по програма Еразъм +, свързани със здравословното хранене.

Заедно с партньорите от Турция, нашите възпитаници посетиха Манисес и Валенсия. Всички участници в проекта работиха в групи за здравословно хранене, където проявиха креативност и критично мислене. Темите, свързани със здравословни проблеми, провокирани от неправилно хранене, предизвикаха изключително конструктивни дискусии.

Учениците на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” демонстрираха знания и компетентност в редица игри, подготвени от домакините. Всички заедно приготвиха паеля и научиха много за традиционното за Испания ястие. Подобно посещение винаги включва и исторически забележителности, които обогатяват знанията на учениците. Със съдействието на испанските домакини, николамариновчетата се докоснаха до едни от най-атрактивните местности на Манисес и Валенсия.

Благодарение на комуникативните умения на учениците на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”, се създадоха много приятелства, които усъвършенстват компетенциите за мултикултурно общуване. Положителните емоции на всяко подобно обучително приключение са много, и това е причината за трепетното очакване и на следващото образователно събитие, което ще е в Истанбул, Турция, още в началото на юни.

Проектът “Ние сме това, което ядем” успешно изгражда в учениците ясна концепция за хранителните навици, които осигуряват високо качество на живот. Непрестанните срещи с други култури и кухни, случили се през тази учебна година, дадоха възможност на възпитаниците на Второ СУ да поставят основите на балансираното хранене.