Начален етапНовиниЧужди езици

Ученици на Второ СУ пресъздадоха съвършената Европа – Мир, Хармония, Свобода

Ученици от 2-ри и 4-ти клас на Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов“ Търговище отбелязяха Деня на Европа с вдъхновяващи инициативи, които могат да послужат за пример на всички възрастни! Малките николамариновчета с ентусиазъм заявиха, че гласовете им трябва да бъдат чувани там, където живеят, растат и се учат. Възпитаниците ни оцветиха знамената на държавите членки на Европейския съюз и подготвиха поздрав на различни езици – Здравей! Hello! Hallo! Ciao! Hola! Bunaziua! В часовете по англинйски език учениците направиха виртуално пътешествие в Европа, , запознаха се със символите на Европейския съюз и научиха интересни факти за европейските страни.

Малките европейци проявиха своята креативност и отправиха на английски език посланията си за мир и добруване между народите. Като символ на вдъхновяващия ден бяха белите гълъби, които второкласниците изработиха от хартия. Символното значение на красивите птици естествено беше желанието за мирни дни. Всяко едно творение получи и своето име – Мир, Човешки права, Равенство, Свобода и Хармония. Своеобразните послания обрисуваха Европа такава, каквато второкласниците искат да имат.

Завършек на позитивния ден беше груповото четене на стихотворението “A ROOM OF ALL”, което пресъздава идеята за свят без омраза, в който има място за всеки. Преживяването в Деня на Европа беше организирано от преподавателя по английски език – г-жа Виолета Христова.