април 13, 2024

Завършени артистични таланти на Второ СУ представиха шеметна Вечер на математиката

Начален етапНовини

Ученици на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ представиха шеметна Вечер на математиката, която предизвика много емоции и бурни аплодисменти. Учене, съчетано със забавление, беше в основата на организираното тържество. Пред погледа на своите родители, второкласниците демонстрираха своите умения и безупречни изпълнения.

Чрез социално-емоционалното учене, учителите на 2 г клас – г-жа Г. Велиева и г-жа Д. Стоянова, подготвиха възпитаниците си едновременно като завършени таланти на театрална сцена и безгрешни математици. Под музикални звуци и ентусиазиращи ръкопляскания, николамариновчетата представиха театрални етюди и драматизация „Бунтът на числата“.

Задачите като атрактивни рими дадоха нов прочит на математиката и показаха, че дори и точните науки могат да бъдат вдъхновяващи и забавни. Малките творци успяха да се изяват и като художници, подготвяйки всички илюстрации към задачите. Креативността на екипа учители и ученици пролича във всеки щрих на тържеството, а танцът се превърна в кулминацията на вечерта.

Истински завършени таланти и бъдещи звезди – в това бяха единодушни всички, които присъстваха на цветната Вечер на математиката. Ръководството на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ беше представено от г-жа Елеонора Панайотова, която изрази възхищението си от труда на вторкласниците и техните преподаватели.

Учителите на николамариновчетата им благодарят за неуморния труд и отдаденост и ги поздравяват за безупречното представяне!

Насладете се на приказната вечер:

Skip to content