април 24, 2024

Второ СУ приканва всички да се включат в кампания за Преси – слънчевото момиченце на Търговище

Новини

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ приканва всички учители, ученици, родители и граждани на Търговище, да се включат в благотворителната кампания в подкрепа на едно слънчево търговищко момиченце – Преслава Василева.

Още през първите часове след раждането си, Преси е интубирана за дълго време, след кръвоизлив и гърч. В последствие детето развива детска церебрална парализа. За компенсиране на изоставането във физическото развитие е необходима интензивна рехабилитация. Необходимите средства за една година са 14 400 лв, като това включва невроразвиваща терапия, физиотерапия и обучение на семейството.

Целият училищен екип подкрепя каузата, като в навечерието на 24 май и 01 юни, приканва и всички търговищенци да се включат с дарение.

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ поставя кутия в сградата на училището, която ще бъде достъпна за всеки един, желаещ да се включи със средства. На 1 юни дарителската инициатива ще приключи, като събраната сума ще бъде преведена по дарителската сметка на 3 – годишната Преси.

„Нека всеки един приеме тази кауза като своя! Децата на България са деца на всеки един от нас. Ето защо, моля всички да се погрижим за това едно малко момиченце да получи подкрепа и най-доброто, на което сме способни ние като общество.“ – заяви директорът на училището – г-жа Анета Куманова.

DMS кампанията за Преси можете да видите ТУК

Skip to content