април 14, 2024

Второкласници на Второ СУ представиха своята първа изложба

Начален етапНовини

Учениците от 2“б“ клас с профил Изобразително изкуство представиха своята първа изложба. С активното съдействие на своите преподаватели – г-жа Живка Жекова – класен ръководител и г-жа Татяна Панайотова – преподавател по Визуална култура, малките художници демонстрираха пред публика постигнатото дотук. Специален гост на грандиозното събитие беше г-жа Анета Куманова – директор на училището.

Тя приветства талантите и благодари на родителите за тяхната подкрепа и вяра в учителите и институцията. Г-жа Жекова и г-жа Панайотова направиха обзор на работата на малките творци от постъпването им в училище до този момент.

Те посочиха конкурсите, в които са участвали малките творци и очакванията, които имат от тях занапред. Учениците, с четки и палитра в ръце, въведоха в темата присъстващите родители и гости с рецитал от стихове посветени на боичките, тяхната поява, значение и приложение в нашият земен свят.

Родители и гости разгледаха с интерес изложените творби разположени във фоайето и първия етаж на сградата на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. Всички бяха единодушни, че благодарение на екипната работа – учители, родители, ученици и ръководство, резултатът от едногодишния труд е изключителен. Изказаха благодарност на учителките за вдъхновението, усилията и старанието към техните деца.

Насладете се на виртуалната изложба в нашата галерия:

Skip to content