юли 19, 2024

Четвъртокласници се запознаха с предизвикателствата на преходната възраст

Начален етапНовини

Четвъртокласниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се запознаха с предизвикателствата на преходната възраст.

Благодарение на активното съдействие на педагогическия съветник – г-н Ст. Калайджийски и засиления интерес на учениците ни, възпитаниците на школото присъстваха на лекция, свързана с деликатните взаимоотношения между половете. Групите на ГЦОУД (4 а, г,д клас), под ръководството на г-жа Галина Михайлова и г-жа Макбуле Хатибова, участваха в занятие на тема: „На прага на преходната възраст – взаимоотношенията между момичета и момчета“.

Лекторът на срещата запозна учениците с всички важни моменти, които трябва да знаят, за да бъдат по-уверени в комуникацията с другите. В часовете по човек и природа възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ узнаха как протича оплождането, как се раждат бебетата и какво се случва с човешкия организъм, когато преминава през пубертетната възраст. Именно тези теми подготвиха четвъртокласниците и за лекцията, състояла се преди дни.

Педагогическият съветник разясни през какви психологически етапи преминава човек през пубертета и колко е важно да споделя своите терзания. Учениците задаваха въпроси и получаваха изчерпателни отговори, а накрая на събитието бяха единодушни, че с подкрепа и открити взаимоотношения с възрастните, могат да се справят с всяка трудност.

Skip to content