юли 15, 2024

Успешен завършек на програма „Училища за пример“ на „Заедно в час“

Новини

Представители на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в лицето на учители и ръководство, бяха гости на официалната церемония по завършването на първия випуск по програма „Училища за пример“ на „Заедно в час“.

Като част от двугодишната програма, специалисти ни получиха изключителна подкрепа, свързана с професионалното развитие на училищните екипи. Членовете на професионални учащи общности – г-жа Венета Янева, г-жа Даниела Лазарова, г-жа Цветелина Бонева, г-н Пламен Иванов и г-жа Елеонора Панайотова, присъстваха на изтънчено тържество, организирано от училището-домакин – СУ „Емилиян Станев“ – гр. Велико Търново, тъй като д-р Кина Котларска – директор на училището, е ментор по Програмата. Именно там се състоя и официалната церемония по връчване на грамоти за успешно преминат двугодишен курс на обучение.

На събитието присъстваха представители на училища от цялата страна, част от „Училища за пример“. Сред специалните гости на тържеството беше и Траян Траянов – изпълнителен директор на фондация „Заедно в час“.

Всички отбелязаха, че през тези две трудни години са успели да преодолеят предизвикателствата с огромната подкрепа на „Заедно в час“ и подходите на Програмата, насочени към нуждите на учениците.

Като достоен завършек на двугодишното обучение беше и следващата среща, в която всички участници имаха възможност да обменят опит и знания, насочени към подобряване на своите лидерски и преподавателски практики, осигуряващи стабилна подкрепа за всеки ученик.

Skip to content