май 21, 2024

Екип на Второ СУ на посещение по НП „Иновации в действие“

Новини

Екип от учители и ръководен състав на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ бяха част от обмен на опит по НП „Иновации в действие“.

Домакин на срещата беше 2 СУ „Академик Емилиян Станев“ – гр. София с директор – Лилия Торньова. Заедно с нашите партньори от Средно училище “ Васил Левски“, град Гълъбово с директор – Нели Кючукова и 107 Основно училище „Хан Крум“ – гр. София, преподавателският ни екип имаше удоволствието да наблюдава част от иновациите, които се прилагат в столичното училище в сферата на мениджмънт и управление.
Нашите представители се запознаха с Проекта на софийските си колеги „Лидери в час, лидери в живота“, който подготвя младите хора за житейските предизвикателства. Преподавателят по история – д-р Н. Данев, част от състава на 2 СУ – гр. София, представи иновативни практики и ресурси.

Гостоприемните домакини открехнаха вратата и на своите методики по кариерно ориентиране на учениците си, както и на часовете по предприемчество. Запазената марка на софийското школо – еко сапунът, беше фокусът на поредната инициатива, подготвена за екипът ни, състоящ се от г-н Пламен Иванов – зам.директор, и преподавателите – г-жа Цветелина Бонева, г-жа Милена Тенева, г-жа Венка Петрова, г-жа Светлана Косева, г-жа Пенка Асенова и г-жа Радка Атанасова.

Срещата завърши с така ефективната обратна връзка за състоялите се занятия, както и изготвяне на проект за бъдещите визити. Професионализъм, вдъхновение и нови хоризонти бяха думите, с които се финализира посещението.

Skip to content