април 24, 2024

Ученици от начален етап дадоха старт на лятото в Балчик

Начален етапНовини

Ученици от начален етап на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ посрещнаха лятото на море в Балчик. Лятната база на Община Търговище отвори вратите си за 34 от нашите възпитаници.

Ученици от втори, трети и четвърти клас успяха да посетят едни от най-атрактивните кътчета на Балчик. С огромното си разнообразие от растителни видове, цветове и форми, както и с огромната кактусова колекция, Ботаническата градина предизвика особено голям интерес в николамариновчетата. Възпитаниците на Второ СУ разбраха, че това е втората по големина кактусова колекция в Европа.

Емблематичното за Балчик място – Дворецът, беше дестинацията, която накара малките ученици да се почувстват като в приказка. Нимфеумът впечатли лагеруващите с магичната си история. След красотата на архитектурата и цветните килими, възпитаниците на Втора гимназия се потопиха и в атмосферата на Художествената галерия. Там успяха да видят творчеството на наши и чуждестранни творци. Историческият музей ги въодушеви със своето огромно богатство от културни ценности.

И естествено морския лагер беше изпълнен с много плажни игри, веселие и откривателски дух! Николамариновчетата донесоха и подарък за училището – бял балчишки камък, който по тяхна инициатива беше поставен върху алпинеума на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. С този свой жест малките ученици показаха, че училището е вторият им дом, който всички заедно с грижа и внимание, можем да направим още по-красив.

Ръководител на лагера беше г-н Пламен Иванов – зам.директор на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. Останалата част от екипа са старши учителите в начален етап – г-н Калоян Илиев, г-жа Пенка Асенова, г-жа Боряна Христова.

„Благодарим на всички деца за невероятната дисциплина и ги поздравяваме за безупречното си представяне в своята първа самостоятелна ваканция без родители!“ – заяви г-н Пламен Иванов.

Skip to content