април 13, 2024

Ученици на Второ СУ се завърнаха с купа, завоювана след многобройни победи в редица игри

Новини

Ученици на Второ СУ се завърнаха с купа, завоювана след многобройни победи в разнообразни игри.

Възпитаници на Втора гимназия изживяха незабравими емоции на Летен лагер „Весело лято“ по НП „Отново заедно“ в Обзор. Именно там, се проведе втората морска ваканция за нашите ученици, а първата група се радваше на морските вълни в к.к. Слънчев бряг.

Преди броени дни николамариновчетата пристигнаха в родното Търговище носейки радостна новина. Отборът на Второ СУ си дойде с купа за първо място, спечелена след поредица от „битки“ на спортните площадки, плажния терен и естествено – бляскавата сцена.

Част от игрите, в които възпитаниците ни се представиха безупречно, бяха игри за бързина и ловкост, баскетбол, футбол, волейбол. За подготовката на вечерните състезания се провеждаше сутрешна гимнастика на открито. В многобройните игри през деня, учениците на Втора гимназия демонстрираха перфектни двигателни качества и умения.

Добрата подготовка и спортен дух донесоха заслужени победи на николамариновчетата.

Най-вълнуващата част от всички състезателни събития за нашите възпитаници, безспорно бяха театралните постановки и концертни изяви. Като училище, единствено в областта с профил „Изкуства“, успяхме да се изявим в сферата на музиката и театъра. Артистичните млади хора на Търговище проявиха своята креативност и талант, и успяха да спечелят не просто Купа за първо място, но и подкрепата на цялата публика.

Последната вечер се превърна в събитие, благодарение на прекрасните изпълнения на наши ученички. Като изградени звезди, те заблестяха на сцената и показаха отличните си вокални умения и артистично присъствие. Това беше и решаващата „битка“, която донесе първото място на Втора гимназия, в надпревара сред училища от цяла България.

Така едно поредно лято стана приказна ваканция, благодарение на НП „Отново заедно“, подкрепата на ръководители в лицето на тамприсъстващия учителски състав, и не на последно място – ентусиазмът на възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“.

„Благодарим ви за поредното отличие, извоювано с вашите безспорни умения, дух за победа и несломим характер“ – заяви г-жа Анета Куманова, директор на училището.

Skip to content