април 17, 2024

„Академия за първокласници“ посрещна своите най-малки ученици

Новини

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ отвори врати, за да посрещне своите най-малки ученици, благодарение на инициативата „Академия за първокласници“.

За поредна година първолаците успяха да усетят училищната атмосфера преди първия учебен ден. Класните ръководители очакваха своите възпитаници и с трепет ги въведоха в сградата на Втора гимназия. Те прекрачиха прага на школото и с огромно любопитство разгледаха класните стаи. Изпълнените с вълнение очи на най-малките възпитаници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ заблястяха, щом видяха специалните ни гости – полицаи от Пътна полиция.

Те проведоха първото теоретико-практическо занятие за първолаците и им демонстрираха урок по пътна безопасност. Инспекторите обясниха на николамариновчетата основните правила за движение, които е необходимо да знаят за придвижването от вкъщи до любимото училище и не само.

Демонстрацията на пътна обстановка в класната стая впечатли първолаците. С изключително внимание и въодушевление се включиха в първия си урок в училище, след което приложиха на практика наученото в реална ситуация на кръстовището до Второ СУ „Проф. Никола Маринов“.

Първото приключение за николамариновчетата премина ръка за ръка с новите приятели и с безграничната подкрепа на класните ръководители. На раздяла учители и ученици си казаха, че с нетърпение отброяват часовете до първия звънец.

Вратите на Академията са отворени и в утрешния ден, където бъдещите първолаци ще надникнат в магията на математиката и вълшебството на занятията по БЕЛ.

Класните ръководители на първолаците, които официално след броени дни ще изпълнят класните стаи с усмивки и настроение са: Румяна Добрева, Палвир Жечев, Светлана Михайлова и Мариана Атанасова.

Организаторът и координатор на дейностите – г-н Пламен Иванов, заместник-директор на Второ СУ, благодари на всички участници в „Академия за първокласници“ и им пожела успешна учебна година.

 

Skip to content