ДейностиНовини

Второ СУ “Проф. Никола Маринов” откри тържествено новата учебна година

Второ СУ “Проф. Никола Маринов” откри тържествено новата учебна година. Специални гости ни бяха – д-р Дарин Димитров – кмет на Община Търговище, Духов оркестър – гр. Търговище, г-н Стефан Станчев – РУО -гр. Търговище, протойерей Анатоли Тодоров.

Още в ранните часове на днешния празничен ден започна трескава подготовка, а дворът на училището се изпълни с детски усмивки и греещи очи. Първолаците нетърпеливо прекрачиха прага. Под невероятните звуци на Духовия оркестър беше издигнато българското знаме и флага на Втора гимназия. Приветствие към всички отправи кметът на Община Търговище. Той отбеляза, че благодарение на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”, градът ни не спира да расте. “С високото качество на образование, Втора гимназия се превърна в еталон не само за областта, но и за цяла България”, добави още градоначалникът.

Тържествените слова на директора на училището – г-жа Анета Куманова, бяха насочени към всички ученици и учители: да вървят ръка за ръка по пътя на знанието. “Благодаря на всички учители на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”, че успяват да се адаптират към динамичните условия и да изграждат не просто успешни личности, но и големи Човеци” – добави още г-жа Куманова.

След трогателните думи, последва и водосвет за здраве от специалния ни гост- Протойерей Анатоли. Той извърши обреда по благославяне в двора и сградата на школото.

Като училище, единствено в областта с профил “Изкуства”, нямаше как да пропуснем и спектакъла от песни и танци, който направи атмосферата още по-бляскава. Нашите невероятни таланти извиха гласове в различни стилове и демонстрираха танцовите си умения със специална хореография.

И като завършек, както традицията повелява – директорът на Второ СУ лисна вода на учениците за една успешна учебна година.

Благодарим на всички свои ученици, че избраха да се обучават тук. Благодарим на всички специални гости, че се присъединиха към тържествения ден, както и на всички учители, че са част от традицията, наречена Второ СУ “Проф. Никола Маринов”!

Пожелаваме една успешна, ползотворна и удовлетворяваща учебна година!