юни 22, 2024

„Остани жив! Пази живота“ – инициатива в двора на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“

БДПДейностиНовини

Днес във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се проведе интересна инициатива по повод Деня без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на ROADPOL – Европейска мрежа на службите на пътна полиция.

В двора на училището събитието събра над 200 деца от начален етап. Със съдействието на РУ – гр. Търговище и в частност на инспекторите от група „Териториална полиция“ – Галина Георгиева и Валентин Величков учениците „откриха“ всички възможности на полицейския автомобил. Изключително внимание привлече сирената и стоп палката на униформените.

Специален гост на инициативата беше старши експерт – РУО – гр. Търговище – г-жа Марияна Стефанова. Учениците демонстрираха своите умения, като управляваха велосипеди под зоркия поглед както на униформените, така и на г-жа Анета Куманова- директор на училището и г-н Пламен Иванов – координатор на дейностите и председател на училищната комисия по БДП. Всички възпитаници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се справиха безупречно със задачата, спазвайки всички знаци и ограничения на велоплощадката в двора на школото.

Послание да бъдат отговорни на пътя получиха и другите участници в движението чрез специално подготвените флаери. След усърдните занятия и изчерпателните лекции на представителите на реда, най-малките се насочиха към възлово кръстовище в града.

В края на  ползотворната инициатива, всички бяха единодушни, че с отговорно поведение, достатъчно знания и много старание, целта „Без жертви на пътя“, може да бъде постигната.

„Благодарим на всички гости и участници за ентусиазма, с който се включиха в тази изключително важна инициатива. Отговорността и грижата днес, ще ни предпазят от негативните последици утре.“ – заяви г-н Пламен Иванов.

Skip to content