ДейностиНачален етапНовини

Първокласниците на Второ СУ се впускат в приключението “JUMP Math”

Второ СУ “Проф. Никола Маринов” започва иновтивно обучение на най-малките си възпитаници чрез системата “JUMP Math”.

Всички паралелки на първи клас се включват в една от най-модерните методики на преподаване по математика. Джъмп системата е фокусирана върху работа в малки групи, чрез което се изграждат умения за сътрудничество, подкрепа и колаборация. Екипната дейност позволява на учениците да открият силните си страни и поощрява всеки да изяви талантите си. Компетенциите, свързани с презентиране на проекти са част от иновтавината програма, което гарантира усвояване на ключови знания и увереност в най-малките.

Основният принцип на JUMP Math е първоначално възприемане на цялостната концепция, а едва след това въвеждане на нови понятия. Чрез тази методика се провокира любопитството на учащите и насърчаването на изследователските им качества. Игровите техники и арт-методите успяват да въвлекат първолаците в образователния процес и провокират креативността им. Чрез Джъмп системата доказано се постигат резултати в областта на функционалната грамотност и провокиране интереса към различните науки в СТЕМ направления в по-горен етап.

Първите часове по иновативната методика вече са факт, а безспорните предимства на Джъмп системата са налице. Всички първокласници се включват с удоволствие в заниманията и с нетърпение очакват следващото приключение в света на математиката!