юни 21, 2024

Виртуално пътешествие в час по английски език

НовиниЧужди езици

В интересно виртуално пътешествие се впуснаха учениците от 8в и 8г клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в часовете по английски език през изминалата седмица.

Темата “Travel” ги отведе първо в Тайланд, след което някои от тях пожелаха да направят презентации за държава, която са посещавали или мечтаят да посетят. Така си обогатиха речника с думи и изрази,свързани с пътуване, настаняване, разглеждане на забележителности, с особености на националната кухня. Изключителен интерес предизвика съпоставянето на названията на географските обекти на английски и български.

Дамян, Деница, Реджеп, Савена, Христиана и Цветелина от 8в клас и Антон, Давид, Емилияна, Рая, Селда и Сиана от 8г поднесоха по разнообразен начин информация и снимки за Япония, Гърция, Русия, Бразилия, Франция.

Осмокласниците на Второ СУ чуха химните на някои от държавите, както и типичните за някои от тях танци – казачок и сиртаки…

Последният ден от седмицата беше завършека на виртуалното пътешествие, в който проведоха състезание ,, Познай държавата по контурите” в Kahoot. Благодарение на техният преподавател – г-жа Диана Савова, учениците успяха да намерят сами връзката между английския език, история, георгафия, народопсихология.

Skip to content