НовиниХуманитарни

Избори във Второ СУ събират учители и ученици на публичен дебат за визията на кандидатите

Във Второ СУ “Проф. Никола Маринов” се провеждат избори сред кандидати – единадесетокласници. Инициативата е по повод изучаваното съдържание по Гражданско образование. Преподавателят Десислава Трифонова решава да постави задача на всички ученици от 11 клас да организират изборен процес, като зад всяка паралелка се издига “партия”, която да се бори за идеите на всички ученици.

Близо месец имаха възпитаниците на Второ СУ, за да подготвят своите агитационни материали. Преди седмица в сградата на училището бяха поставени плакати с основните опорни точки на кандидатите, а флаерите се раздаваха усърдно сред ученици и учители, за да може изборният процес да бъде на основата на прозрачността и свободата.

Като заключителен етап на предизбораната агитация ще бъде дебатът между всички участници пред погледа на техните преподаватели. Възпитаниците ни от гимназиален етап ще могат също да присъстват, за да се запознаят с предизборните платформи и как ще постигнат своите обещания в действителност.

На 11.11.2022 г. в актовата зала на училището от 12.30 ч. са поканени всички учители, които желаят да чуят аргументите на гимназистите и техните идеи. От 12.50 ч. публичният дебат ще бъде отворен за всички ученици от гимназиален етап, които искат да се запознаят отблизо с приоритетните цели, които единадесетокласниците са си поставили.

“Право на глас” имат всички гимназисти и преподаватели на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”.

Победителите в провежданите училищни избори ще имат право да бъдат директори за един ден и да реализират своите идеи в рамките на “мандата” си.

Г-жа Десислава Трифонова призовава всички да заповядат на публичните изказвания и да направят отговорен и информиран избор на 11.11.2022 г. в поставената урна или онлайн – чрез google формуляр.