UncategorizedИзкустваНовини

Поредно доказателство за таланта на възпитаниците на Второ СУ

В навечерието на Патронния ни празник получихме поредното доказателство за таланта на нашите николамариновчета и високия професионализъм на преподавателите ни.

За поредна година се проведе Националният ученически конкурс „Зелената планета“, организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Националния дворец на децата. Конкурсът е българският етап на Международния детски екологичен форум „Зелена планета“ и е включен е в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Анджелина Димитрова от 7б клас пребори над хиляда участника и спечели сребърния медал във възрастовата група 5-7 клас.Преподавател старши учител Диана Ангелова.

Цели и задачи на конкурса бяха възпитаване у децата от различните страни на грижливо отношение към единните общочовешки ценности в съответствие с принципите за съхраняване на културното и природното разнообразие, екологичното равновесие и с принципите на устойчивото развитие.

Фундаменталната ценност на инициативата е формиране у младите жители на планетата на екологична култура и активна жизнена позиция в отношението към глобалните проблеми, стоящи пред човечеството!

Благодарим за активността на възпитаниците ни и техните преподаватели!