юни 21, 2024

Второкласници отпразнуваха Седмицата на бащата с инициатива „Безценно с татко“ (ВИДЕО)

Начален етапНовини

За пореден път във Второ средно училище „Професор Никола Маринов“ – гр. Търговище, се отбеляза Седмицата на бащата. Целта е да се даде възможност на бащите, децата и техните семейства да прекарат весело и ценно време заедно.
По този повод ученици от II „а“ клас се включиха в инициативата „Безценно с татко“, като всеки ден от седмицата заедно с техните бащи получаваха по едно предизвикателство. Седмицата на татковците започна с конструиране, а възпитаниците ни пък рисуваха портрет на своя баща.

Втората задачка, пред която бяха изправени татковците беше да чистят – вкъщи, семейната кола или просто детската стая. Важно условие бе да се забавляват с тяхното дете! Третото предизвикателство – „Интервю с тати“ – разкри весели истории от детските години на татковците. От въпросите разбрахме, че голяма част от бащите са били палави деца и са имали мечта да станат космонавти. Четвъртият ден от седмицата протече под мотото „Хей, татко, маратонките сложи и за спортни игри се подготви“. За финал на седмицата учениците поднесоха своите подаръци към своите всеотдайни татковци – книжка „Моят супер татко“ с работните листи от седмицата и ръчно изплетена гривна – Татко № 1.
През цялата седмицата неизменно, рамо до рамо с г-жа Виолета Василева и г-жа Цветелина Бонева, важна роля имаха и майките на второкласниците. Те успяха да запечатат и представят една част от безценните мигове на татковците и децата. Защото добрата връзка между всички членове в семейството е много ценна за емоционалното и социално развитие на децата – те стават по-уверени, отговорни, добри и успешни!

Безценните мигове между децата и бащите може да видите във видеото.

Skip to content