юли 19, 2024

Четвъртокласници на Второ СУ с инициатива „Толерантни, но не за ден!“

Начален етапНовини

На днешния ден отбелязваме Световния ден на толерантността. Толерантност – това е готовността да приемаме чувства, навици или вярвания, които са различни от нашите собствени. Значението на думичката „толерантност“ се обогатява с времето заедно с все по-многобройните и дълбоките нюанси, които се развиват в човешките взаимоотношения.
Преди 25 години, на 16 ноември, международната общественост в лицето на ЮНЕСКО определя този ден за Международен ден на толерантността.

Както всяка година, така и тази, нашите преподаватели не пропуснаха да напомнят на възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ колко важно е да бъдем съпричастни, разбиращи и подкрепящи. С учениците от 4 „а“ клас се проведе беседа с психолога на училището Грета Тошева , чиито акцент бе „ Какво значи да сме толерантни?“ .

Възпитаниците ни активно се включиха в беседата и изразиха своето мнение по темата. Дискутираха оживено и стигнаха до извода, че толерантността е безценно качество и ценност, което трябва да притежават хората, за да живеем в един по-добър свят! Учителите на класа бяха подготвили завладяваща презентация с информация и гатанки. Отговорите бяха качествата, които трябва да притежават хората, за да може да се изграждат отговорни и достойни членове на обществото. Децата рисуваха изработиха послания за толерантност.
„Толерантност – това е хармония в многообразието“.
Учители на класа са Милена Тенчева и Евдокия Ненова.

Skip to content