UncategorizedНачален етапНовини

“По стъпките на Никола Маринов” – проекти на четвъртокласници

По случай 52 години от създаването на Второ СУ „ Проф. Никола Маринов“ в седмицата посветена на патронния празник, учениците от 4 „а“ клас се включиха в различни инициативи. Те се запознаха с живота и творчеството на великия художник и вдъхновител.

Изработиха мултимедиен продукт, в който представиха информация свързана с темата. Четвъртокласниците затвърдиха уменията си по презентиране, представяйки постери с интересни факти от биографията и творбите на Никола Маринов. Рисуваха рисунки, като следваха концепцията на художника – живопис, портрети, пейзажи.

Николамариновчетата се потопиха напълно в празничната атмосфера и с много вдъхновение, желание и отговорност изработиха и представиха своите проекти. За поставените задачи, учениците получиха указания от своите учители и помощ от родителите си.

Постигнаха се междупредметни връзки в часовете и продължиха изпълнението на задачите в ГЦОУД в заниманията по интереси. Инициативата ще завърши с посещение на ХГ „ Никола Маринов“ , за да се онагледи и затвърди наученото за изкуството. Четвъртокласниците бяха единодушни, че тяхното училище е като втори дом – има традиции, място за творчество, вяра в техния потенциал и е истински пътеводител за живота. И като във всеки дом – има и хора, които ги подкрепят, учат и напътстват – техните учители!

Учители на класа са Милена Тенчева и Евдокия Ненова.