Начален етапНовини

Безценна среща на второкласници на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”

Учениците от втори клас също се включиха в дейностите посветени на патронния празник на училището. Второкласниците посетиха Регионалната библиотека “Петър Стъпов” в гр.Търговище.

Там те се запознаха с живота и делото на Проф. Никола Маринов, патрон на 2 СУ, което носи и неговото име. Библиотекарите от “Детски отдел”, в колаборация с отдел “Краезнание”, бяха подготвили образователна презентация с най-важните и интересни моменти от биографията на знаменития художник, както и занимателна игра-викторина, която въодушеви всички присъстващи.

Срещата продължи с опознаване на електронния киоск на Регионалната библиотека, съдържащ информация за град Търговище и областта. Учениците имаха възможност да изпробват електронното устройство, като потърсят информация за проф. Н. Маринов, което ги остави силно впечатлени.

Една вълнуваща и емоционална среща с г-жа Ирина Ризова – бивш учител по Български език и литература в училището, и настоящ писател, изпълни актовата зала на школото. Тя сподели любопитни истории от училищния живот, запозна малките любопитковци с част от нейното приказно творчество и показа лични спомени – нейни тетрадки по краснопис, помагала и учебници. Учениците дадоха заявка, че това е началото на едно близко и безценно приятелство с г-жа Ризова и си обещаха скорошни нови срещи.