юли 22, 2024

Осмокласници с профил „Предприемачество“ се присъединиха към каузата „Жертви на пътя“ (ВИДЕО)

НовиниПриродоматематически

На 20 ноември цяла България се присъединява към Световния ден за възпоменание на загиналите при пътни инциденти. Отбелязването му започва от 2005 г. в съответствие с Резолюция на Генералната асамблея на ООН, която определя това да се случва всяка трета неделя на ноември.

Тази година мотото е „Помним! Подкрепяме! Действаме!”. Осмокласниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ с профил „Предприемачество“ подеха инициатива, с която да изразят своята категорична позиция, че обществото трябва да се противопостави на войната по пътищата. Гимназистите обединиха своите усилия, и с подкрепата на класния си ръководител – Кристина Петрова, създадоха видео, в което отдават своята почит към загиналите и обръщат взор в бъдещето с надежда, че светът може да да стане по-добър, ако всеки започне промяната.

Близо месец николамариновчетата с вълнение и ентусиазъм подготвяха кадри, които да станат част от пъзела. Към тяхната инициатива се присъединиха и дванадесетокласници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ с профил „Изкуства“. Въвличането в социални каузи от най-ранна възраст е сигурен инструмент за въздействие и промяна. Разбирането, че всеки има принос за развитието на обществото е основополагащо за по-доброто бъдеще.

Осмкласниците на Второ СУ отправят своите послания за мир на пътя, толерантност, подкрепа и разбиране. Клипът „Ти си животът“ е надежда за нов свят, изпълнен с надежда, добро и взаимност.

Изгледайте видеото и подкрепете нашите възпитаници:

 

Skip to content